Spotrepair

Spotrepair of plaatselijk bijspuiten van kleine lakschades: 

Krassen veroorzaakt door vandalisme, de takken van een boom of een kinderfietsje, bumperschade veroorzaakt door het te kort indraaien, het maken van een parkeerfout ect.

Spotrepair kan gebruikt worden voor het herstellen van krassen door de lak van max. 30 cm lang en 4 cm breed per paneel of een deuk van max. 4 cm diameter of ter grootte ban een A4-tje.

De spotrepair hersteller zal eerst de herstelling plaatselijk voorbereiden d.w.z. plaatselijk schuren, plamuur (indien nodig) en grondverf aanbrengen. Daarna zal hij de kleur aanbrengen. Elke wagen heeft een specifieke kleur die kan geïdentificeerd worden aan de hand van een kleurcode.
In deze kleurcode staat beschreven hoeveel men van elke mengkleur moet toevoegen om tot deze kleur te komen. De spotrepair hersteller zoekt deze kleurcode op en maakt op basis hiervan de verf aan. Hij brengt deze aan en laat zijn herstelling drogen met behulp van infrarood licht. Daarna brengt hij de vernis aan en laat deze uitspuitzones ook weer drogen met behulp van infrarood drogen. Als dit droogproces klaar is, kan de wagen verder rijden.